diensten: zondag 11u en 18u
adres: Van der Kaaijstraat 60, Alkmaar kaart
telefoon: 0624240049 (J.L. Siskens)
e-mail: info@dedeuralkmaar.nl

November filmmaand

November is onze filmmaand. Op drie woensdagavonden in november tonen we inspirerende films met waargebeurde verhalen. Alle avonden starten om 19:30 en zijn gratis toegankelijk. Ook zorgen we uiteraard voor verse popcorn.

Woensdag 6 november is de eerste film. Dit wordt de film The Cross and the Switchblade. Deze film verteld het verhaal van David Wilkerson die als plattelandsdominee naar het New York van de jaren 50 ging en tussen rivaliserende bendes en opkomend druggebruik terecht kwam. De film uit de jaren 70 en kan inmiddels als cult klassieker worden gezien.

De film Amish Grace tonen we woensdag 13 november. In deze film is te zien hoe een streng gelovige en traditionele Amish gemeenschap in Amerika wordt geschud door een schutter die het vuur opent op de basisschool. Een inspirerend verhaal over de kracht van vergeving.

De laatste avond van de serie is woensdag 20 november. Dan tonen we de film Undainted. Dit is het levensverhaal van Josh McDowell. Hij groeit op in een gezin met misbruik en alcoholverslaving. Hij wordt een bitter en boos mens. Op de universiteit wordt hij uitgedaagd door Christenen en begint zijn zoektocht om te bewijzen dat God niet bestaat. Hij is later bekend geworden als de schrijver van het boek Meer dan een timmerman dat gaat over wie Jezus is.