diensten: zondag 11u en 18u
adres: Van der Kaaijstraat 60, Alkmaar kaart
telefoon: 0624240049 (J.L. Siskens)
e-mail: info@dedeuralkmaar.nl

Digitale wereld: Utopie of Apocalyps?

Gjalt Wijma geeft op zaterdag 3 februari om half 8 bij voor ons een lezing over de snelle ontwikkelingen die computers brengen in onze maatschappij. In rap tempo komt de hele wereld online. Contacten met mensen aan de andere kant van de wereld. Onbeperkt toegang tot informatie. Geweldige nieuwe mogelijkheden. Sociale media die eenzame mensen uit hun isolement kunnen trekken. Toch zitten er ook schaduwkanten aan deze ontwikkelingen. Fake news en digitale criminaliteit. Totalitaire regimes die hun bevolking bespioneren.

De vraag is: waar gaat het allemaal naartoe? Het einde of juist een nieuw begin? Moeten we onszelf beschermen? Of valt het allemaal wel mee? In deze lezing kijken we naar de technologische ontwikkelingen vanuit een wetenschappelijke, filosofische en religieuze bril.

Kom luisteren en denk met ons mee wat de toekomst ons gaat brengen. De lezing is onze zaal aan de Van der Kaaijstraat 60 en duurt ongeveer een uur. Na afloop is er gelegenheid voor vragen en discussie.

Gjalt Wijma tijdens een eerdere lezing

Gjalt Wijma tijdens een eerdere lezing

De lezing wordt gegeven door Gjalt Wijma. Hij studeerde Lucht- en ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit van Delft en werkt nu in de ICT sector. Tijdens zijn studie kwam hij opnieuw in aanraking met het geloof. In plaats van te kiezen tussen of geloof of wetenschap begon hij juist de bijbel te bestuderen vanuit wetenschappelijk perspectief. Dit leverde hem vernieuwende inzichten op waar hij regelmatig lezingen over geeft in heel Nederland.