diensten: zondag 11u en 18u
adres: Van der Kaaijstraat 60, Alkmaar kaart
telefoon: 0624240049 (J.L. Siskens)
e-mail: info@dedeuralkmaar.nl

Lezing “Geheimen achter Chinese karakters”

Heb je interesse in de Chinese cultuur? Het zal je dan wellicht niet verbazen hoeveel informatie je kunt halen uit het Chinese schrift. Wil je hier meer over weten, kom dan zaterdag 11 januari om 19:30 naar de lezing “Geheimen achter Chinese karakters ” om hier meer over te leren.

De Chinese taal, en daarmee de Chinese karakters, zijn één van de oudste ter wereld. In tegenstelling tot veel andere talen, heeft het Chinees geen alfabet. Het wordt niet geschreven als een serie letters die geluiden vertegenwoordigen die betekenis geven, maar als een serie afbeeldingen die betekenissen en geluiden hebben. Geschiedkundigen hebben antieke Chinese geschriften gevonden die meer dan 3000 jaar oud zijn. 

Samuel Lim

Maar waar geloofden de oude Chinezen in? In zijn lezing laat Samuel Lim zien hoe deze Chinese karakters een nieuw licht werpen op het geloof van de stichters van dit immense land.

Kom langs op deze zaterdagavond voor deze boeiende lezing waarin je veel nieuwe dingen zult leren over Chinese karakters. De lezing is gratis toegankelijk en is in onze zaal aan de Van der Kaaijstraat 60 in Alkmaar.