diensten: zondag 11u en 18u
adres: Van der Kaaijstraat 60, Alkmaar kaart
telefoon: 0624240049 (J.L. Siskens)
e-mail: info@dedeuralkmaar.nl

Echt een nieuwe start maken in 2014?

2014 is een jaar met nieuwe voornemens. Goede intenties om er dit keer wat van te maken. We hopen op een nieuwe start en dat dingen dit jaar écht anders zullen worden. We durven weer te dromen.

Maar al snel komen we onszelf weer tegen. Ondanks al onze goede voornemens zijn wij niet echt veranderd met de start van het nieuwe jaar. Misschien wel een paar gewoontes, maar van binnen zijn we nog steeds dezelfde. Dat is het effect als we zelf proberen te veranderen.

Echter als wij God erin betrekken gaan dingen anders. God begint namelijk aan de binnenkant. Hij herstelt de dingen diep van binnen die scheef zijn geraakt door de tijd. Hij kan dit doen, omdat zijn Zoon Jezus de prijs hiervoor heeft betaald toen Hij stierf aan het kruis. Daarmee bracht Hij een offer voor de zonden voor alle mensen. God kan ons daarom vergeven van onze zonde en daarmee komt een herstel  en vernieuwing in ons leven. De bijbel zegt het als volgt: “Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen”*. God kan iets nieuws in ons leven scheppen. Oude dingen die er niet horen kan Hij wegdoen en Hij kan er nieuwe dingen voor in de plaats maken.

Wij gaan iets nieuws beginnen in 2014, namelijk een nieuwe kerk voor Alkmaar en omgeving. Vanuit Delft zijn we hierheen verhuisd voor dit doel, zodat zoveel mogelijk mensen de God mogen leren kennen die echte verandering mogelijk maakt. De God die ons ook veranderd en vergeven heeft toen we Hem in ons leven toelieten. Als je ook een nieuwe start wilt maken in 2014, dan nodigen wij je van harte uit om langs te komen. We willen je graag helpen om God te leren kennen en in contact met Hem te komen, zodat Hij iets moois in je leven kan doen.

Kom eens langs bij een van de bijbelstudies. Elke woensdagavond om 19.30 bij ons thuis, Velduil 37 in Heerhugowaard of lees de verhalen van anderen die eerder al een nieuwe start maakten met Jezus.

Jan-Loek en Talina Siskens

 

* zie 2 Korintiërs 5:17